Onsdagen den 22 juli så tog Rolf och jag en liten dagstur ner till Halmstad för att titta på utställningen Game Masters The Exhibition som går av stapeln i Halmstad mellan den 28 maj och 31 augusti. Jag hade läst om att den skulle anordnas på forumet hos Array.se.

När vi anlände till Halmstad en stund efter 12 och kom in på Halmstad Arena så var det rätt öde.

Inne på Halmstad Arena Entréhallen i Halmstad Arena

###Arcade Heroes### Utställningen hölls i ishallen och är med andra ord inte så stor. 130 kronor fattigare och du får kliva in i den första delen som är Arcade Heroes. 15 uppställda arkadspel i ett rätt mörkt rum varav jag kände igen nästan allihop. Vissa av spelen var rätt medgångna och behövde helt klart lite servicekärlek. Bland annat styrningen till Tempest som kunde hänga sig helt plötsligt.

Missile Command 1980 Missile Command 1980 med Tempest till vänster om sig.

Tower of Druaga Tower of Druaga från 1984 som jag inte sett förut.

###Game Changers### Efter arkadavdelningen så följde delen med Game Changers med rätt blandat innehåll. Nintendo och Sega var tex representerade med Mario, Zelda, Sonic i olika konstelationer. World of Warcraft, Starcraft med flera hade de en hel del konceptskisser ifrån och storyboards. En del personporträtt med bland annat Will Wright och hans diverse Sim-spel, Tim Shafer och hans peka-plicka äventyr. Dagens konsoller körandes Dance Revolution, Band Hero fanns också med.

Koncept bilder och peka-klicka äventyr Konceptbilder och maskiner som körde peka-klicka äventyr.

###Indies### Tredje avdelningen handlade om indiespel. Här var givetvis Mine Craft representerat men även spel som Fruit Ninja i kinnect variant, Flowers, Journey och en Microsoft Surface som körde en modern pongklon. Här fanns även äldre indiespel som tex Another World representerat.

Another World Another World

###Sammanfattning om utställnigen### Om det inte hade varit för de övriga aktiviteterna efter utställnigen så vet jag inte om det hade varit värt att åka ner. Speciellt som jag tycker att storheter som Nintendos Game & Watch, Atari och deras många konsoller och datorer liksom Comodore med sin 64 och Amigan saknades helt. Om inte de hade funnits så tror inte jag iaf att spelscenen hade sett ut som den gör idag.

Mario Mario

###Halmstad och Tylösand### När vi ändå var i Halmstad så passade vi på att gå runt lite i stan och ta en fika på bibliotekscaféet.

Europa och tjuren Europa och tjuren av Carl Milles

Norreport Norreport

Konstutställning på biblioteket Konstutställning på biblioteket av Christian-Pontus Anderssons

På vägen hem så åkte vi via Tylösand och där hittade vi en äventyrsgolfbana som vi givetvis var tvugna att prova.

AG1

AG2